CULTUURNACHT

BO zal tijdens cultuurnacht haar foto tentoonstelling lanceren. FACE IT is een concept dat je mee zal nemen in de diversiteit van Breda, je zal verschillende identiteiten tegen komen met een verhaal.

Kan jij zijn wie je echt wil zijn? Ken jij het verhaal van de persoon naast je? The Identity Road zoomt in op de verschillende identiteiten in Breda en wil het contrast laten zien tussen de eerste indruk en het daadwerkelijke verhaal van een persoon. Ben jij nieuwsgierig naar de verhalen? Laat je verassen op 26 januari.

Nieuwsgierig naar het proces of naar het team? check de blog op: www.faceit-bo.nl.


FACE IT TV

In oktober start stichting BO Breda met een compleet nieuw project. Dit keer is het FACE IT TV, wat een vervolg is op Face It. Het programma bestaat uit een serie van negen verschillende afleveringen. Elke aflevering duurt een kwartier en staat in het teken van een bepaalde identiteit. In totaal worden er acht unieke identiteiten in beeld gebracht.

In de serie volgen we iemand in zijn of haar dagelijkse leven. Zo krijg je een duidelijk beeld van wie deze persoon is en wat hij of zij doet. De afleveringen beginnen met een variatie op ‘dilemma op dinsdag’, waarin de persoon in kwestie zestig seconden de tijd krijgt om verschillende keuzes te maken en moet kiezen wat het beste bij hem of haar past. Daarna start het daadwerkelijke interview. Tijdens dit interview wordt de persoon gevolgd met camera’s. Gedurende de aflevering geeft de persoon in kwestie ook een ode aan zichzelf. Deze is van tevoren geschreven samen met held Mitch van Goedzooi. De ode is een verhaal waar de deelnemer trots op is om te vertellen. Wat deze persoon uniek of speciaal maakt. Het wordt door de persoon voorgedragen op een plek waar hij of zij zich prettig of vertrouwd voelt.

De boodschap die we met FACE IT TV naar voren willen brengen is dat iedere identiteit uniek is op een eigen manier. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar eigen identiteit. En vooral zijn of haar identiteit kunnen omarmen en vieren. FACE IT tv start in de eerste week van februari!